DEMISIA NEGOITA !

Totalul afișărilor de pagină

emag

22.06

joi, 11 iunie 2009

Sorin Oprescu - MAJOR MALPRAXIS BUCHAREST se pregătea să tina un discurs,iar EVENIMENTUL ZILEI i-a taiat azi maioneza minciunilor electorale

Noroc ca s-a dat EVENIMENTUL ZILEI la el - comparandu-i minciunile gogonate electorale cu "realizarili" lu' DON'DR.PROF PRIMAR opresku ......(VEZI JOS TEXTUL INTEGRAL DIN EVZ)

via Palatul Şuţu by sutu on 6/11/09

A fost creat la finele lunii trecute cu intenţia de a fi făcut public într-un discurs la Primărie sau la Spitalul Elias undeva în cursul lunii iunie. Rămîne de văzut cum va arăta noul discurs, pentru că ăsta nu mai poate fi ţinut.
Sorin Oprescu


La un an de la câştigarea alegerilor şi preluarea mandatului de primar general, EVZ îi face bilanţul independentului Sorin Oprescu, doctorul care a dat bisturiul şi sala de operaţii din Spitalul Universitar de Urgenţă pe fotoliul şi sala de consiliu din Primăria Capitalei.

Ce a promis şi în ce stadiu sunt proiectele cu care i-a convins pe cei 315.981 de bucureşteni să-l voteze, în defavoarea PDL-istului Vasile Blaga (cu care s-a luptat în turul doi la locale)? În ce stadiu se află autostrada suspendată? Ce recorduri a doborât şi câte probleme ale cetăţenilor a rezolvat?

Adunăm Pasajul de la Universitate, câteva şcoli pe care le-a i naugurat şi audienţele 3G, demarate în stradă cu opt luni în urmă. Scădem traficul încă insuportabil, parcările prea puţine, câinii comunitari prea mulţi şi şantierele neterminate. Tragem linie: din iunie 2008 până în iunie 2009, mare lucru nu s-a schimbat în Capitală. De ce au mers treburile atât de greu? „Simt din plin cum interesul de partid prevalează interesului public”, răspunde Sorin Oprescu, primarul general care, culmea, „ştia că aşa va fi”...

CE-A PROMIS ŞI CE-A FĂCUT

Visează autostrăzi suspendate şi omologhează cârnaţi afumaţi

La capitolul realizări, primul an sub conducerea lui Oprescu s-ar traduce astfel: trei recorduri (cel mai lung cârnat, cel mai greu tort, cei mai mulţi Moşi Crăciun mergând pe stradă), inaugurarea Pasajului de la Universitate (existent pe hârtie din vremea lui Adriean Videanu) şi a câtorva şcoli reabilitate cu bani de la Banca Europeană de Invesiţii (BEI), plantarea a 3.000 de arbori şi finalizarea a 42 de străzi începute de Videanu.

La toate acestea se adaugă audienţele 3G, acordate bucureştenilor în septembrie şi în noiembrie 2008. Acestea reprezintă unele dintre puţinele ocazii de a sta faţă în faţă cu Sorin Oprescu. Altfel, cine vrea să ajungă să i se plângă primarului în biroul acestuia poate aştepta şi un an ca să-i vină rândul.

„Nu mă fac premier, nici preşedinte”


„Aspiraţiile personale ale lui Sorin Oprescu converg cu ale celor care m-au votat. Sunt instalat de cetăţeni să le rezolv problemele şi vreau să fac acest lucru. Nu plec să mă fac nici premier, nici europarlamentar, nici preşedinte”, promitea edilul, la învestire, în iunie anul trecut. Nu „s-a făcut” premier, nici la europarlamentare nu a candidat. Cât despre preşedinţie, umblă zvonuri că şi-ar anunţa totuşi candidatura la toamnă.

Despre multe dintre problemele cetăţenilor nu poate spune că a reu şit să le rezolve, lucrurile au mers mai încet „decât şi-ar fi dorit”. Ca şi Traian Băsescu, primarul care se plângea că-i pune beţe-n roate consiliul, şi Oprescu dă vina pe alţii, evitând însă să-i arate cu degetul: „Vinovaţi de frânare sunt mulţi. Simt cum interesul de partid prevalează interesului public, dar nu mă dezarmez. Ştiam că aşa va fi”. Înainte de a fi ales, a făgăduit că-i va face pe bucureşteni să fie mândri de oraşul lor.

A promis 60 de terenuri de sport, modernizarea campusurilor universitare, reabilitarea completă a şcoliilor transformate de trei ani în şantiere, dar şi o centură verde a Capitalei. Mai mult, a trecut pe lista „de făcut” creşe, grădiniţe, parcări, servicii sociale de calitate. Dacă pentru creşe există totuşi proiecte pe hârtie, terenurile de sport, campusurile şi centura verde nu au fost nici măcar creionate. Pentru grădiniţe nu sunt bani, dar Oprescu speră la un nou credit BEI.

Autostrada-minune, visul permanent din campanie

Şi pentru cele 21 de parcaje pe structură metalică, pri marul are o soluţie: „Proiectul va fi supus spre aprobarea consiliului în iulie 2009”. Costul unui loc de parcare e estimat însă la 8.000-10.000 de euro, ceea ce înseamnă că va fi foar te greu să găsească finanţare pentru toate cele 7.000 de locuri.

În privinţa autostrăzii suspendate - visul pe care l-a avut nopţi de-a rândul şi care s-a concretizat apoi în piesa de rezistenţă a campaniei sale electorale -, doctorul din primărie a reuşit doar să facă un studiu de prefezabilitate. Încă nu ştie cât va costa autostrada - minune şi recunoaşte că nici nu sunt bani pentru ea.

Totuşi, este optimist: vrea să finalizeze 11 kilometri până la finalul mandatului, în 2012. Nici din oferta pe educaţie Sorin Oprescu nu a reuşit să bifeze multe. Şcoli care au intrat în reabilitare în 2006 şi 2007, prin programul BEI, nu au nici acum acoperiş. Nu mai departe, Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr. 3 şi Şcoala 311 au fost evacuate şi decopertate, apoi s-au făcut lucrări interioare fără a se monta acoperişul la loc.

De doi ani plouă şi ninge în interior ca afară, tot ce s-a reconstruit deteriorându-se. Totodată, există şcoli în care au demarat lucrările de reabilitare în paralel cu procesul de învăţământ, periclitând siguranţa elevilor şi a personalului. În această situaţie sunt Liceul „George Enescu”, şcoliile 93, 109, 110, 189, 198. Edilul recunoaşte că numai opt unităţi de învăţământ sunt finalizate, alte 26 sunt în lucru, iar la restul până la 102 nu s-au început lucrările.

Milioane de euro aruncate pe apa sâmbetei

Nu doar elevii sunt ghinionişti, ci şi sportivii care depind de primarul general. Finala Cupei UEFA s-ar putea juca pe un stadion fără acoperiş. Asta pentru că edilul susţine că nu va fi „de acord cu impunerea acestui proiect, de constru ire a acoperişului, care vine de undeva din spumele mării” şi presupune cheltuirea a încă 12 milioane de euro de la buget. Dacă s-ar lua însă această decizie, autorităţile vor arunca milioane de euro pe apa sâmbetei: tot ce s-a construit până acum a fost proiectat să susţină acoperişul, costurile fiind deja mai mari cu peste 10%.

„Lucrurile au mers mai încet decât mi-aş fi dorit, vinovaţi de frânare sunt mulţi. Simt din plin cum interesul de partid prevalează interesului public, dar nu mă dezarmez. Ştiam că aşa va fi.”
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

ioan.victor.dragan@gmail.com

IMNUL REGATULUI ROMANIEI

bucuresti 1944

m

Create gif animations.

bucuresti flickriver

View most interesting 'bucuresti' photos on Flickriver