DEMISIA NEGOITA !

Totalul afișărilor de pagină

emag

22.06

duminică, 28 iunie 2009

ARMENEASCA-MILLENIUM:Lacrimi de crocodil şi fum de tămâie

via Amar de Zi by Someone on 6/27/09

Faţada clădirii Millenium de lângă Biserica Armenească a ars vineri seară, prilej pentru televiziuni să transmită imagini spectaculoase şi să atragă la faţa locului, pe lângă obişnuiţii gură-cască, şi o liotă de politicieni (aceştia au simţul camerei precum muştele fascinaţia rahatului proaspăt).

Politicienii s-au luat la harţă printre pompieri, cu veşnica pornire a birocratului autoritar, dar impotent, de a promite "măsuri" şi "anchete". Cine a dat aprobare pentru construcţia unui asemenea "mastodont" lângă biata Bisericuţă Armenească? De ce să suferim "noi, bucureştenii", incendii din cauza corupţiei de prin primării? etc, etc.

În primul rând, noi, bucureştenii, suferim de incendii la fel ca toată lumea, dintotdeauna. Clădirile au acest obicei neplăcut - mai iau şi foc din când în când. Încă nu s-a inventat o construcţie completamente ignifugă şi care să fie şi locuibilă. Faptul că Millenium Business Center s-a aprins n-are legătură cu înălţimea şi nici cu greutatea - are legătură, foarte probabil, cu un trăsnet, cu o instalaţie electrică şi cu materialele "insuficient de incombustibile" ale faţadei, după cum s-a exprimat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Apoi, aş dori să nu mai văd atâta ipocrizie câtă a fost cuprinsă în lacrimile de crocodil vărsate pentru soarta Bisericii Armeneşti. S-a înţeles din comentariile televizate că sfinţii părinţei armeni au luptat cât au putut împotriva construcţiei dar au fost înfrânţi de hidra negustorească a proprietarilor blocului - şi, uite, acuma riscă să piară înghiţiţi de flăcări.

Ei, aş. Că au luptat, e adevărat, dar numai cât să-şi stabilească preţul. Poate nu vă mai amintiţi, dar opoziţia foarte vocală a comunităţii armeneşti pe lângă şantier s-a topit convenabil, la un moment dat, într-o tăcere destul de necreştinească, precum a porcului ascuns în păpuşoi. Parohul bisericii a şi explicat sâmbătă, cam cu jumătate de gură, ce i-a făcut să tacă: renovarea complexului şi construcţia unei mansarde pe banii proprietarilor clădirii de birouri de alături.

Deci o zugrăveală şi un pod. Câţi arginţi cu totul?

Apropo de asta, aş dori ca atunci când mai iese lumea la miting pentru "salvarea" catedralei catolice Sf Iosif, lângă care se construieşte un alt "mastodont", organizatorii protestelor să aibă politeţea de a informa publicul care sunt motivele reale ale neînţelegerilor.

Pentru cine nu ştie, monseniorul Robu a fost iniţial foarte de acord - şi chiar în scris, cu ştampilă - cu ridicarea structurii lângă Sf Iosif, cu condiţia să primească două etaje, zece locuri de parcare, un ascensor rezervat şi un spaţiu de magazin la parter, "pe toată durata existenţei clădirii" (cf. documentaţiei oficiale publicate de Cathedral Plaza). Când proprietarii clădirii au refuzat, sfinţii părinţi catolici au constatat subit că Sf Iosif se află în pericol de moarte, drept pentru care au declanşat o cruciadă a lobby-ului internaţional împotriva proiectului.

Adevăr grăiesc: preoţii au fost primii politicieni ai veacurilor.

PS - ca să evit speculaţii măcar într-o direcţie - autorizaţia de construire a Millenium Business Center a fost semnată de primarul general Vorel Lis, nu de Traian Băsescu.


UN ALT PUNCT DE VEDERE ECHILIBRAT despre incendiul de la MILLENIUM!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

ioan.victor.dragan@gmail.com

IMNUL REGATULUI ROMANIEI

bucuresti 1944

m

Create gif animations.

bucuresti flickriver

View most interesting 'bucuresti' photos on Flickriver