DEMISIA NEGOITA !

Totalul afișărilor de pagină

emag

22.06

joi, 4 februarie 2010

Băsescu: SUA au invitat România să participe la dezvoltarea scutului antirachetă

Băsescu: SUA au invitat România să participe la dezvoltarea scutului antirachetă: "Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, 4 februarie, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.

Băsescu a precizat că mesajul lui Obama a fost adus la Bucureşti de subsecretarul de stat american pentru controlul armanentelor, cu care a avut o întrevedere în cursul dimineţii de joi.

El a menţionat că propunerea SUA a fost aprobată de CSAT.

'În şedinţa de astăzi (joi - n.r.), CSAT a aprobat propunerea părţii americane privind participarea României la sistemul antirachetă. Pe teritoriul naţional vor fi amplasate capabilităţi terestre de interceptare ca elemente componente ale sistemului', a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat că în perioada următoare vor avea loc negocieri bilaterale pentru încheierea unor acorduri necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de Parlamentul României.

'Pentru materializarea deciziei, în perioada imediat următoare vor fi iniţiate negocieri bilaterale pentru încheierea acordurilor necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de Parlamentul României. Parlamentul României va fi cel care va aproba acordurile care vor fi negociate în perioada următoare', a menţionat Băsescu.

El a opinat că decizia luată joi de CSAT este extrem de importantă în consolidarea parteneriatului cu Statele Unite, dar că cel mai mare câştig al României este creşterea nivelului de securitate.

'Decizia pe care am luat-o astăzi este extrem de importantă în consolidarea parteneriatului cu Statele Unite, dar cel mai important lucru pe care l-am făcut astăzim la capătul unei perioade îndelungate de discuţii cu partenerul american este acela că această decizie şi operaţionalizarea sistemelor cresc foarte mult nivelul de securitate al României. Este cel mai mare câştig pe care îl avem. România nu era protejată împotriva unor eventuale lovituri cu rachete balistice ', a adăugat preşedintele Băsescu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că dezvoltarea sistemului antirachetă nu este îndreptată împotriva Federaţiei Ruse.

Ştire Mediafax
"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

ioan.victor.dragan@gmail.com

IMNUL REGATULUI ROMANIEI

bucuresti 1944

m

Create gif animations.

bucuresti flickriver

View most interesting 'bucuresti' photos on Flickriver